Árnyékolástechnika

redony-icon reluxa-icon roletta-icon zsaluzia
REDŐNYÖK RELUXÁK ROLETTÁK ZSALÚZIÁK
szalagfuggony-icon szunyoghalo-icon napellenzo-icon vezerles-icon
SZALAGFÜGGÖNYÖK SZÚNYOGHÁLÓK NAPELLENZŐK MOTOROK, VEZÉRLÉSEK

Mire figyeljünk árnyékolástechnikai eszköz vásárlása során?

Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat egy helyre!

Egy reluxa ugyan nem, de egy redőny már lehet remek hőszigetelő. Mit nézzünk a címkéjén? Először is az U értéket (vagy k értéket). Ez a hőátbocsátási tényező. Ez az érték mutatja meg, hogy 1 m2 felületen egységnyi idő alatt 1 K (vagy oC) különbség esetén hány W energia távozik.
Ebből az következik, hogy az érték minél kisebb, annál jobb nekünk, hiszen annál jobban hőszigetel a redőnyünk.

Miért ajánlja nekem az eladó az alumínium redőnyöket?

Mert egy extrém vihar sem tudja legyőzni, emellett pedig időtálóbb, mint például fa társai. Az sem mellékes, hogy a betörők ellen is remek védelmet biztosít egy lehúzott alumínium redőny.

Motoros redőnyt válasszak vagy maradjak a kézi vezérlésnél?

Ezt önnek kell eldönteni. A hölgyek általában nem szeretik a nehéz redőnyöket le-fel húzkodni, így ők biztos örömmel fogadnák ezt a megoldást. Ráadásul már léteznek előre programozható redőnyhajtások, így Ön és családja egy különleges élménnyel is gazdagabb lehet: reggel a felemelkedő redőnye mögül besütő napsugarak ébreszthetik mindenegyes nap.

Ha motoros redőnyt választok, akkor lesz egy nagy motordob a házam falán?

Nem. A motoros redőnyök csőmotorral működnek, amelyek a redőny tengelyébe vannak beépítve. Azaz sem Ön, sem az otthona mellett elhaladók nem látnak belőle semmit. Hacsak azt nem, hogy magától működik a redőnye.

Figyeljünk a lamellákra is!

Nézzük meg a redőny címkéjén, hogy 1 négyzetméterre mekkora súly jut. Minél magasabb ez a szám, annál több réteggel kezelték a felületét, így annyival tartósabb is lesz a redőnyünk. A 3,5 Kg/m2 már kiválóan kezelt lamellákat sejtet.

Hozzászólások lezárva.  • Nyílászárók (ablakok, ajtók), árnyékolástechnika beszerzése, beépítése. Ablakok és ajtók beszerzése, redőnyök gyártása rövid határidővel elérhető áron. Ablakok, ajtók és redőnyök javítása karbantartása. Javítás és karbantartás hétvégén is NON-STOP. Tevékenységi körünk az ablakokon, ajtókon és redőnyökön kívül kiterjed reluxák, párkányok, napernyők, rovarhálók forgalmazására. Siófokon és 50 km-es vonzáskörzetében.